AskAIBegginer
Transarea porcului. Cum sa o faci si cum portionezi carnea
Transarea porcului. Cum sa o faci si cum portionezi carnea
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Transarea porcului (slaninarea) este o procedura folosita de mii de ani de persoanele care au in spate traditii culinare bogate sau care doar iubesc sa prepare o mare varietate de produse din carne. Acesta e o tehnica veche care necesita o oarecare experienta si talent in a curata si separa corect carnea, astfel incat sa obtii produse gustoase si hranitoare.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cureti porcul. Acesta se va curata de par si de putregaiuri, iar antenele vor fi indepartate. Apoi, folosind un cutit ascutit, se vor taia cateva marginile pentru a obtine o forma corecta. Unele persoane aleg sa-si lase pielea forata si sa taie carnuri usor rotunjite; altii se descurca chiar si cu cutite mai ascutite pentru a obtine rezultate mai precise.
Dupa ce carcasa a fost curatata, taiati carnea in doua bucati de dimensiuni egale. Aceste bucati se vor portiona in bucati mai mici care vor arata ca cuie, iar in cazul in care se doreste o preparare rapida, acestea se pot toca chiar mai mici. Piesele pot fi pastrate aproximativ de aceeasi marime si asezate intr-un vas mare.
Carnea este apoi curatata si portionata pentru slanina, care se taie in bucati subtiri. Aceasta portiune poate fi gatita in feluri diferite: in sosuri, rumenita sau, de asemenea, tocata.
Pentru transare, bucatile mari de carne sunt asezate pe un taietor. Se incepe compozitia si se pozitioneaza slanina pe un strat uniform peste tot, apoi se adauga bucatile de carne. Daca se doreste, se poate adauga si alte ingrediente precum ceapa sau ierburi. Se rasuceste compozitia, astfel incat slanina sa se prinda intr-un strat uniform de carne.
Inainte de transare, se poate decora exterioara cu crengute si frunze de stejar, iar aceasta reteta poate fi folosita in diverse feluri. Carnea poate fi fiarta, prajita sau coapta in cuptor.
Aceasta este recomandarea mea pentru transarea unui porc si portionarea carnii. Desigur, exista si alte modalitati de pregatire, dar acesta este un mod sigur si traditional de a slanini porcul. Sper ca acest articol sa va fie de folos si sa va ajute sa preparati pranzuri gustoase si hranitoare.