AskAIBegginer
Cine a adus shaorma în România? Cine este parintele shormei?
Cine a adus shaorma în România? Cine este parintele shormei?
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Shaorma a devenit rapid un aliment popular in Romania si a castigat rapid recunoasterea consumatorilor, inainte sa fie cunoscuta ca una dintre cele mai populare bucatelor taranesti. Faima cinei ce include foi de lipie împăturite in jurul unui amestec de carne si legume proaspete se datorează în mare parte omului numit “Parintele Shaormei” – Vaios Lykouresis.
Lykouresis a locuit in Romania intre anii 1978 si 1984, cand a adus Shaorma la Roma, si a deschis un mic restaurant in zona universitara a Bucurestiului. El a devenit rapid popular in randul studentilor si locuitorilor Bucurestiului pentru bucatele sale exotice si delicioase, fiind considerat “parintele shaormei” pentru introducerea acestei retete in Romania.
Lykouresis a crescut în Grecia, unde a studiat bucataria traditionala greceasca. Avand ca model, el a creeat noua si unica sa reteta de shaorma, care a avut un mare succes in Romania. El a folosit ingrediente locale, precum sosuri la bulion, moloh, mamaliguta si sos pesto, precum si cartofi, ardei si varza proaspete, toate îmbracate in lipie de paine texturizata si empanada, iar shaorma sa a devenit rapid o delicatesa locala în Bucuresti si in toata Romania.
Multi ani mai tarziu, reteta lui Vaios Lykouresis este inca servita in restaurantul sau, unde a castigat titlul de “Parintele Shaormei”. Shaorma sa a devenit cunoscuta si apreciata la nivel national si poate fi gasita pe strada in Romania. Acum, Lykouresis este un bucatar de succes in Bucuresti si o inspiratie pentru cei care sunt pasionati de bucataria traditionala romaneasca si greceasca.