AskAIBegginer
Ce este parmezanul? Cum se prepară parmezanul?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Site-ul nostru ofera raspunsuri rapide si precise la intrebarile utilizatorilor prin intermediul inteligentei artificiale si comunitatii de membri activi.
Parmezanul este una dintre cele mai apreciate si mai vechi brânzeturi din lume. Acest produs alimentar e produs in Italia, unde este numit Parmigiano Reggiano si aduce cu el o veche traditie culinara pe care o apreciem si astazi.
Parmezanul este o brânza maturata si veche de cel putin 12 luni si chiar 24 de luni, rezultatul fiind o brânza cu gust de nucă si cu un aroma iute, puternică.
Parmezanul se prepară din lapte de vacă, coagulare si lapte crud. Procesul de fabricatie incepe cu incalzirea laptelui inainte de coagulare. Apoi, laptele se amesteca cu sare si cu culturi starter de bacterii, până când se formează un amestec bine omogen. Coagul este detasat de laptele clocotit folosind un amestec de acizi si bacterii speciale. La sfârsit, amestecul se toarnă in forme pe care le taie in bucati.
Totul continua cu o perioada de maturare. Aceasta poate dura intre 12 si 24 de luni, inclusiv câteva luni in apa ce conţine sare si muscata. Apoi, parmezanul este uscat si se verifica calitatea acestuia.
După terminarea procesului de maturare, parmezanul se pregateste pentru consum si poate fi ras sau terminat în bucati mari. Parmezanul este ideal de servit cu pasta, salate si carne, sau pentru fabricarea altor preparate culinare.
Parmezanul poate fi, de asemenea, servit alături de pancetta crocanta sau ulei de masline, ceea ce îl face un produs alimentar usor de personalizat si care aduce cu el o abordare unica si delicata asupra preparatului. Parmezanul poate fi folosit pentru a aromatiza sau condimenta preparatele culinare si poate fi consumat in diverse feluri.