AskAIBegginer
Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza.
Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza.
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Realizarea unui aluat de pizza pufos poate parea o provocare. Cu toate acestea, cei care doresc sa realizeze o pizza gustoasa au la dispozitie un set de tehnici de gatit cu care pot sa obtina un aluat gustos, fragil si subpufos.
Primul pas este amestecarea ingredientelor de baza – faina, sarea, zaharul, drojdia si uleiul. Drojdia trebuie sa fie usor activata inainte de a fi adaugata in amestec. Se amesteca toate ingredientele bine pana se obtine un aluat omogen, care se lasa apoi la dospit pentru cel putin 2 ore. Acest pas este foarte important in obtinerea unui aluat pufos.
Dupa ce aluatul a trecut prin perioda de dospire, este necesar sa se pregateasca o tava de gatit. Aceasta trebuie lubrifiata cu putin ulei pentru a preveni lipirea aluatului de tava. Apoi aluatul trebuie intins si pregatit pentru fiecare porion individual, folosind o farfurie sau o rola pentru degustari.
Inainte de adaugarea topping-urilor, trebuie sa se pregateasca pizza pentru a obtine un aluat pufos. Se face acest lucru prin crestarea aluatului. Crestarea presupune sa se introduca degetele in aluat, facand ca acesta sa aiba gauri in locul lipiturilor si sa devina elastic. Acest pas contribuie la obtinerea unui aluat efervescent si pufos.
Dupa crestarea aluatului si adaugarea topping-urilor, se introduce pizza in cuptorul preincalzit si se gateste timp de 10-12 minute la o temperatura de 220 de grade Celsius. Pizza va fi gata cand aluatul va avea o culoare aurie. Dupa scoaterea din cuptor, pizza va fi umpluta cu un strat bun de topping-uri si va fi pregatita pentru servire.
Cu putina practica si ingrijire, oricine poate prepara un aluat de pizza pufos si fragil. Gata e doar inceputul in obtinerea unei pizza slabe si delicioase.