AskAIBegginer
Cum sa faci vin de macese. Reteta si mod de preparare
Cum sa faci vin de macese. Reteta si mod de preparare
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Vinul de macese este un deliciu autohton care se prepara usor si poate fi servit racit cu succes. Iata cum il prepari!
Ingrediente:
700 de grame de macese (cel mai bine cosite de pe tulpini si fara pielite)
650 de grame de zahar
2 lamai
2 supa de tarate
2 l de apa
1 lamaie stoarsa
2 linguri de drojdie de bere
2 lingurite de sare
Mod de preparare:
Pregateste macesele, curete-le si taie-le fideluta. Pune-le intr-un bol si amesteca-le cu zaharul. Acest amestec lasam sa stea cateva ore.
Pune apa intr-un vas, adauga taratele, sarea, lamaia stoarsa si amestecul de macese cu zahar. Amesteca bine pana obtii o pasta.
3.Da focul la foc mic si aduce presiunea la punctul maxim, amestecand in continuu. Lasa pe foc cam 20 minute, pana se obtine o masa omogena.
Lasa sa se raceasca compozitia obtinuta in prealabil si adauga drojdia si lamaia taiata in felii. Amesteca bine si lasa sa fermenteze pentru o perioada de 2-3 saptamani, la temperatura camerei.
Cand vinul de macese obtinut isi schimba culoarea si mirosul, remediaza vinul cu zahar si lasa-l sa mai fermenteze cateva zile.
Sfarsitul procesului de fermentare il observi cand vinul este limpede si nu se mai formeaza spuma. Strecoara vinul in sticle si lasa-l sa se mai desfaca inca o saptamana inainte de a fi servit.
Gusta-i si savureaza-i cu placere!