AskAIBegginer
Cum sa faci in casa crema de ciocolata atunci cand gatesti clatite
Cum sa faci in casa crema de ciocolata atunci cand gatesti clatite
Distribuie
Gatitul clatitelor cu ciocolata poate fi unul dintre cele mai delicioase si simple moduri prin care sa faci ceva special pentru persoana iubita sau pentru prietenii tai. Iar daca vrei sa faci ceva din cand in cand si mai special, trebuie sa folosesti o crema sau o ganache de ciocolata. Cele mai multe dintre retete pe care le gasesti necesita ciocolata de calitate superioara, frisca si chiar si alte ingrediente costisitoare. Dar exista solutii mai economice de a face crema de ciocolata acasa.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi ciocolata care sa vina in intampinarea necesitatii tale. Alege ciocolata de cea mai buna calitate disponibila in comert, de regula una amaruie, bogata si intunecata. Odata ce ai ales ciocolata, atunci urmeaza celelalte ingrediente: untul, laptele si zaharul.
La ciocolata calda, untul si laptele trebuie adaugate intr-un vas mare si topite impreuna pe foc mic. Amesteca bine toate ingredientele si adauga zaharul, dupa care lasa crema sa fiarba, la foc mic, amestecand des. Unele retete pot fi mai complicate, atunci cand folosim alte ingrediente, dar acesta ar fi baza pentru crema ta casnica.
Cand crema de ciocolata este complet topita si fierberea s-a incheiat, adauga un strop de vanilie si amesteca bine. Lichidul pe care l-ai obtinut trebuie sa fie cremos si sa aiba consistenta unei creme groase. Lasa-l sa se raceasca inainte de a fi folosit pentru clatite.
Crema obtinuta poate fi turnata pe aripile de clatite, impreuna cu fructele si alte ingrediente dulci si poate fi servita ca desert sau poate fi servita si ca mic dejun. Speram ca vei avea parte de o delicioasa si frumoasa experienta culinara facandu-ti propriile tale clatite cu ciocolata acasa!