AskAIBegginer
Cum se face tortul egiptean. E absolut delicios daca folosesti fix ingredientele acestea
Cum se face tortul egiptean. E absolut delicios daca folosesti fix ingredientele acestea
Distribuie
Tortul egiptean este o reteta traditionala din zona Egiptului si Libanului, ce presupune o multime de straturi de biscuiti usor dulci, alternând cu o crema usor dulce. Acesta poate fi servit ca si desert la orice reuniune, dar poate fi, de asemenea, un fel de mancare dulce, fiind consumat atat de copii, cat si de adulti. Reteta sa este destul de simpla, nefiind nevoie de mai mult de 15 minute pentru pregatire, asa ca va invitam sa incercati sa preparati acest desert.
Ingrediente
Instructiuni
Pentru a incepe pregatirea, vom topi 100g de fistic in 6 linguri de unt sau margarina la foc mic. Cand aceasta se topeste, adaugam esenta de rom si mierea, amestecand in acelasi timp. Intr-o tava tapete cu hartie de copt, vom dispune restul de fistic macinat si-l vom presara cu zahar tos. Acoperim fisticul cu primul strat de biscuiti, apoi adaugam crema obtinuta anterior. Dupa ce am turnat crema peste bisctuiti, adaugam si cel de-al doilea strat de biscuiti.
Pentru crema, batem galbenusul de ou cu zahar si vanilie, apoi adaugam iaurtul si smantana. Turnam crema peste al doilea strat de biscuiti si nivelam. Repetam aceeasi procedura cu ultimul strat, apoi acoperim intregul desert cu cele 100g de fistic ramase. Coaceti tortul egiptean la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Cand este gata, lasati-l sa se raceasca, apoi turnati-l pe farfurie si serviti-l cu pofta!
Tortul egiptean va poate oferi momente de bucurie si isi va cuceri imediat invitatii cu combinatia sa usor dulce si aromata. Preparat pe ritmuri ale muzicii traditionale egiptene, acesta va fi cel mai gustos desert din gama de optiuni pe care o aveti!