AskAIBegginer
Cum sa faci branza de vaci chiar la tine acasa
Cum sa faci branza de vaci chiar la tine acasa
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Branza de vaci este o delicatesa extraordinara, crocanta si savuroasa, cunoscuta inca din Antichitate si preferata in alimentatia zilnica a multor populatii din lume. Din fericire, acum se poate pregati si chiar la tine acasa. Astazi vei afla cum sa faci branza de vaci chiar la tine acasa.
Ingredientele de care ai nevoie sunt: 3 litri de lapte crud, 2-3 linguri cu varf de iaurt (80 g) sau cultura starter, zeama de la doua lamai sau otet si sare grunjoasa.
In primul rand,laptele trebuie sa fie lasat sa se odihneasca la temperatura camerei timp de aproximativ doua ore. Dupa aceea,adauga iaurtul sau cultura starter si amesteca bine. In continuare, da focul mai mic si lasa sa se incalzeasca laptele.Cand s-a incalzit la o temperatura de 38°C,da focul la minim si adauga zeama de lamaie sau citrice sau otet si amesteca bine. Timp de 40 de minute lasa sa se lase sa incalzeasca, apoi adauga sarea si amesteca usor.
Dupa aceea, ia laptele si pune-l in sita,debarasandu-l de orice grasime sau proteina si lasa sa se scurga de excesul de lichid. Cand laptele a ajuns la consistenta dorita, transfera-l intr-o forma de tort de 24 de cm diametru in care ai pus prealabil tapet de ulei. Dupa ce ai transferat toata amestecul, acopera-l cu un servet curat si lasa-l sa se inchege la luciu timp de 12 ore, la o temperatura mediu-friabila.
Dupa ce s-a inchegat, scoate branza de vaci din forma ta si lasa-o la temperatura camerei succesiv. Branza proaspat scoasa din forma trebuie sa se rumeneasca si sa aiba la suprafata crusta uleioasa. In navonul urmator, serveste branza de vaci cu ierburi verzi si sare.
Este o reteta simpla si versatile, ce poate fi pregatita rapid si fara efort din cateva ingrediente usor accesibile. Desi pregatirea branzei de vaci necesita ceva efort, rezultatul final poate fi unul spectaculos, fiind un deliciu ce va fura inima oricarui iubitor de branza.