AskAIBegginer
Cum se gateste ciorba de burta si cat timp trebuie sa lasi carnea la fiert pana elimini mirosul
Cum se gateste ciorba de burta si cat timp trebuie sa lasi carnea la fiert pana elimini mirosul
Distribuie
Ciorba de burta este o reteta romanesca traditionala autentica, care se pregateste in bucatarii din intreaga tara. Acest piure de legume aromat cu burta este un cazul perfect alunecare intre mese, ca garnitura sau ca masa de pranz. Aceasta reteta se poate servi calda sau rece si este, de asemenea, usor de digerat. Reteta consta din ingrediente simple si nutritive, astfel incat este un fel de mancare sanatos.
Ingrediente:
1kg burtă tăiată bucatele mici
500g roşii tăiate bucăţi
250g ceapă tăiat bucăţele
2-3 ardei roşii tăiaţi bucăţele
2-3 căţei de usturoi tăiaţi bucăţi
2 litri de apă
1 legătură de patrunjel tocat
2 foi de dafin
2 lingurite boia
Sare şi piper după gust
Preparare:
Pasul 1: Intr-o oala, adaugati burta si 2 litri de apa si dati drumul la foc.
Pasul 2: Lasati carnea sa fiarba timp de 20 de minute, la foc mare.
Pasul 3: Dupa ce carnea s-a fiert, adaugati adaugati ceapa, ardeiul, rosiile si usturoiul si mai lasat sa fiarba inca 20 de minute.
Pasul 4: Adaugati foile de dafin, boiaua, sarea si piperul si mai lasat sa fiarba inca 20 de minute. Dupa aceasta perioada, scoateti ciorba si lasati-o sa se raceasca.
Pasul 5: Adaugati patrunjelul tocat si amestecati bine. Ciorba de burta este acum gata de servit.
Ciorba de burta este o reteta usoara si sanatoasa si reteta poate fi pregatita in circa o ora. Carnea trebuie fiarta timp de o ora pentru a elimina mirosul si a face pielea moale. Adaugarea foii de dafin cand carnea s-a fiert ajuta la eliminarea mirosului. In functie de marimea bucatilor de carne, timpul de fierbere poate varia. Este recomandat sa fierbi prea mult carnea pentru a evita ca aceasta sa devina prea tare.