AskAIBegginer
Cum se face piftia de porc sau pui si de ce ingrediente ai nevoie
Cum se face piftia de porc sau pui si de ce ingrediente ai nevoie
Distribuie
Piftia sau jumarii este o delicatesa care poate fi facuta atat de carne de porc, cat si de pui. Fiind un produs proaspat, obisnuit e sa aiba o consistenta usor lipicioasa si o aroma subtila si placuta. Pentru a prepara piftia, ai nevoie de carne de porc sau de pui bine curatata si fara oase, sare, zahar, piure de gutui, cimbru uscat si un lamaie. Desi multe bucatari prefera sa faca piftia acasa, la restaurant se poate comanda si variante proaspete.
Pasul 1: Taie carnea de porc sau de pui in bucati mici, cam de doua centimetri latime. Primul pas este de a se curata bine de grasime si de membrane.
Pasul 2: Adauga sare si zahar si amesteca bine, astfel incat sa se formeze o pasta consistenta.
Pasul 3: Adauga arcasul de gutui si cimbru uscat si inmoaie intr-una din amestec.
Pasul 4: Aseaza carnea intr-o forma de piftie si adauga amestecul de gutui si cimbru. Presara sucul de lamaie peste acesta.
Pasul 5: Da-o la frigider timp de 16-18 ore, astfel incat toate ingredientele sa se amestece creeaza aromele necesare.
Pasul 6: Desprinde piftia din forma, tavaleste-o prin faina si prajeste-o.
La final puneti-o pe un platou si serviti-o alaturi de salata sau hamsii marinate. Piftia de porc sau de pui poate fi servita chiar si ca felul 2. Aceasta este o felie irezistibila si aromata ce nu trebuie sa lipseasca din nicio vinata festive.