AskAIBegginer
Cum sa prepari un cozonac pufos cu ajutorul masinii de facut paine
Cum sa prepari un cozonac pufos cu ajutorul masinii de facut paine
Distribuie
Cozonacul este un preparat traditional practicat pe parcursul sezonului de Craciun. El poate fi pregatit cu usurinta cu ajutorul masinii de facut paine. Exista mai multe retete de cozonac care pot fi preparate cu masina de facut paine, dar o varianta simpla este urmatoarea:
Ingrediente:
Instructiuni:
Puneti primii 4 ingrediente (faina, praful de copt, zaharul si sarea) in bolul masinii de facut paine si amestecati usor.
Adaugati ouale, untul topit si laptele si porniti masina.
Masina de facut paine va amesteca toate ingredientele pentru aproximativ 10-15 minute, pana cand aluatul capata o consistenta elastica.
Cand aluatul este gata, formati o bila si acoperiti-o cu o carpa curata pentru 15 minute.
Intindeti aluatul pe o suprafata neteda si cu ajutorul unui sucitor impartiti-l in 3 bucati egale.
Fiecare bucata de aluat intins se impatureste si se modeleaza cu un sucitor pentru a da cozonacului forma specifica.
Umpleti fiecare bucata de aluat cu iaurt cu vanilie si pudra de fulgi de cocos sau cu umplutura dorita de crema de ciocolata, stafide si nuca.
Puneti cozonacul in tava si copt in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra.
Lasati cozonacul sa se raceasca in tava si dupa aceea il puteti servi.
Acesta este un mod simplu de a pregati un cozonac pufos cu ajutorul masinii de facut paine. Reteta poate fi usor modificata pentru a se obtine cozonaci festive placinte diferite. Enjoy!