Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Munții Carpați sunt cea mai lungă și cea mai întinsă cărare de munte din Europa, întinzându-se pe aproximativ 1250 kilometri, prin țări precum România, Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria și Serbia. Cu toate acestea, originile cuvântului "Carpați" sunt în continuare subiect de controversă.
Unii argumentează că ar putea proveni din limba slavă veche, Karpaț, care înseamnă "încrețit", sau chiar Karpaty, care se traduce în limba engleză ca "curbe," făcând referire la modul în care lanțul muntos se îndoaie prin Europa. Deci, este posibil ca numele regiunii să se refere la configurația reliefului.
Alții consideră că ar putea proveni din limba celtă veche. Când Imperiul Roman a cucerit Carpații, a adus popoare celtice în regiunea montană și a evocat un nume vechi: Pereti (sau Parapenta Pelendava), care se traduce ca "coline înalte".
Există, de asemenea, cercetători care argumentează că numele ar putea veni dintr-o navigare accesibilă alunecare a venit pentru a descrie topografia părților mai înalte de Munții Carpați, carpații însemnând "părți de culoare închisă" în limba thrak. Mai mult, ar putea fi o referință la vânătorii pești care căutau pești în zonele cu ape adânci.
În concluzie, deși originea exactă a numelui Munților Carpați rămâne neclară, toate aceste ipoteze preliminare sugerează că ar putea veni dintr-o anumită varietate de limbi vechi care au găsit să se stabilească în zonă.